Jeg har bakset en lille opskrift sammen. I anledning af min fødselsdag (igår) skulle jeg lave mad, og da jeg for nylig investerede i en billig fjernbetjening til kameraet, måtte jeg jo lige teste den af. Så det er altså resulteret i en timelapse-video af menuen. Det er en virkelig nem opskrift og kødet bliver super mørt! Opskriften kommer under videoen. 🙂

Bær i øvrigt over med timelapsen. Det er mit første forsøg med det. Men helt sikkert noget, som jeg gerne vil prøve igen!

 

 

Opskrift og fremgangsmåde:

Culotte:
Fjern senen på undersiden, skær tern i fedtkanten ovenpå, krydder med salt, peber og grillkrydderi. Steg i ovnen på ca 65 grader i 5-6 timer. Hold øje med kernetemperaturen ikke kommer over 52 grader. Slut af med ca 10 minutter på 180 grader med grill, for at gøre fedtkanten sprød. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile under sølvpapir og et viskestykke.

Hokkaido:
Del græskar i to og fjern kernerne. Skær i mindre stykker. Mariner i en pose med løg,olie, soya og krydderier. Gør dette i en pose, så snart køddet er sat i ovnen. Sæt posen i køleskabet. Når kødet er færdigt i ovnen og sat til at hvile, sæt en bradepande med græskarstykkerne i ovnen. 200 grader, varmluft i ca 30 minutter. De skal have konsistens som minder om kartofler, når de er færdige.

Sauce:
Hak to peberfrugter og en bakke champignon. Gør evt dette, når du har snittet hokkaido – det er nemmere senere. Når græskarene kommer i ovnen, svitses peber/champignon i en gryde med fedtstof. Når de er svitset lidt af tilsættes ½ liter fløde. Kog op, smag til med soya og peber og jævn den af. Lige inden servering hældes væsken fra stegen i sovsen og røres ud.

Skær køddet tyndt på tværs af stegen. Servér eksempelvis med rødvin og chips.

Sådan ser det ud:

 

Opskrift - photosbyehlers
Opskrift – photosbyehlers