Sådan foregår det

Som fotograf handler det om at finde sin foretrukne fremgangsmåde. Man skal gerne kunne balancere mellem at være effektiv, at være behagelig, dygtig og frem for alt, sørge for alle får en god oplevelse ud af det.

Hos mig foregår et shoot typisk med en gennemgang af kontrakten først. Her kræver det at man er over 18, eller medbringer en værge (éns kammerats storebror tæller altså ikke! ).

Vi snakker lidt om ønskerne i forhold til stilart, poseringer, redigering osv. Dette er også en løbende proces gennem selve fotograferingen. Ofte kan pludselige indskud og idéer give nogle fede resultater.

Gennem hele forløbet er det vigtigt, at modellen føler sig tryg. Anspændthed kan virkelig ødelægge et ellers flot billede. Af samme grund har jeg ofte en kvindelig assistent med.

Efter fotograferingen er der mulighed for at kigge billederne igennem. Her er jeg åben for eventuelle ønsker i forhold til hvilke billeder der skal udleveres. Dog er den endelige beslutning min, da jeg ikke vil aflevere et billede, som jeg ikke selv er tilfreds med. Af samme grund er der ikke mulighed for at få udleveret nogle rå-billeder. Man køber jo som regel heller ikke rå dej ved en bager.

Redigeringstiden kan variere. Jeg har et liv ved siden af kameraet, som også skal køre, ligesom opgavens omfang er en væsentlig faktor. Som udgangspunkt bestræber jeg mig på at have billederne færdige på ca en uges tid ved almindelige opgaver.

De færdige billeder lægger jeg på en cd. De laves i en fuld størrelse, uden logo, samt en komprimeret størrelse til brug på facebook og lignende. Sidstnævnte er med mit logo. Her kan lige nævnes, at ét af punkterne i min kontrakt kræver, at mit navn nævnes sammen med disse billeder – ergo logoet. Så er det nemlig allerede klaret. 😉

Herefter er det op til modellen selv, at få billederne printet. Der er masser af steder at få det gjort, og med billederne i fuld størrelse kan man sagtens få dem op i plakatstørrelse.

Tips til dig som model

Jeg har lavet en lille liste med tips til hvad man som model kan gøre:

  1. Overvej hvilke billeder du ønsker. Ikke bare “Flotte billeder”, men mere specifikt. Hvilken baggrund, sort/hvid eller farve, hvilken stilart osv.
  2. Find eventuelt nogle inspirationsbilleder. Dette gør arbejdet langt nemmere for alle. Og jeg har intet imod at låne idéer fra andre fotografer.
  3. Overvej dit budget i forhold til dine ønsker. Der er ikke mange fotografer, som tilbyder 150 forskellige, redigerede billeder, for 200 kr. Alt har en pris.
  4. Læs kontrakten hjemme fra. Er du ikke tilfreds med kontrakten, er det bedst ikke at få taget nogle billeder.
  5. Hvis du har brug for moralsk støtte, så medbring én du stoler på. Det er fint med en ven eller to, men ikke mere. Det ender ofte med at skabe mere forvirring.
  6. Er der tale om nude-art/bikini billeder, så kom i løstsiddende, behageligt tøj. Dette gælder også undertøj. Tøjmærker er ikke altid nemme at fjerne fra huden.
  7. Kom til tiden. Og i godt humør.
  8. Nyd fotograferingen og glæd dig til resultatet.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.